7. Keltaiset kulmapalat oikeaan asentoon

Tämä osio lyhyesti: Keltaiset kulmapalat ovat nyt paikoillaan mutta ainakin osa väärässä asennossa. Käännetään kulmapalojen keltainen sivu ylöspäin.

Viimeinen vaihe on monimutkaisin ja ennen kaikkea helpoin mokata. Lue huolellisesti annetut liikesarjat ja varaa hieman rauhallista aikaa, jotta voit keskittyä vaiheen suorittamiseen. Jos jokin liikesarja jää kesken tai menee sekaisin, on tilannetta hankala korjata. Tällä sivulla on tärkeitä ohjeita, joilla voit vältät viime hetken suodenkuopat. Lue ohjeet läpi ennen kuin ryntäät pyörittelemään kulmia kohdalleen. Monet, ellei suurin osa, sekoittavat kuutionsa tässä vaiheessa, joten jos homma menee pieleen, älä luovuta!

Käännä kuutio niin, että käännettävä keltainen kulmapala on ylhäällä etuoikealla. Tässä asennossa liikesarja toistetaan kaksi tai neljä kertaa, kunnes kulmapala on kääntynyt oikeaan asentoon. Tekemällä liikesarjan kaksi kertaa kulmapalan asento siirtyy yhdellä pykälällä. Kulmapalan asento määrää tarvitaanko kaksi vai neljä toistoa, jotta keltainen kääntyy ylätasolle. On tärkeää myös muistaa, että kulmapalan asennon muutos tehdään aina oikeassa etuyläkulmassa.

R’ D’ R D

Kun kulmapala on saatu oikeaan asentoon, seuraava väärä kulmapala tuodaan oikeaan etuyläkulmaan kääntämällä yläriviä, ei pyörittämällä koko kuutiota. Pidä kuution etusivu siis koko ajan samana. Älä välitä, vaikka kuutio vaikuttaa olevan liikkeiden välissä sekaisin. Se kuuluu asiaan ja värit menevät kohdalleen vasta lopussa.

Liikesarja: Vastakkaiset kulmat väärässä asennossa

Jos tilanne on tällainen, jossa vastakkaiset kulmat ovat väärässä asennossa, käännä korjattava kulma oikeaan etuyläkulmaan ja tee liikesarja kulmalle kaksi tai neljä kertaa. Kuten alussa mainittiin, liikesarjan määrän määrittää keltaisen sivun asento kulmapalassa. Kun saat toisen kulman oikeaan asentoon, tuo toinen korjattava kulma eteen yläoikealle kääntämällä yläriviä, ei koko kuutiota.
Tämä liikesarja on kokonaisuudessaan 4x(R’D’RD) UU 2x(R’D’RD) UU.

Liikesarja: Jos kaikki kulmat ovat väärässä asennossa

Tämä esimerkki on lähes huonoin mahdollinen lähtökohta, mutta silti tässäkin toistetaan vain samaa liikettä. Jokainen kulma pyöritetään kahdella tai neljällä liikesarjalla kohdalleen ja liikkeiden välissä käännetään yläriviä. Huomaa siis, että koko kuutiota ei käännetä missään vaiheessa, ainoastaan yläriviä.
Tämä liikesarja on kokonaisuudessaan 4x(R’D’RD) U 2x(R’D’RD) U 4x(R’D’RD) U 2x(R’D’RD) U. U-kirjaimet kertovat, että yläriviä käännetään 90° ja siirrytään seuraavan kulman kimppuun.

Jos kaikki meni niin kuin piti, niin sinulla on nyt kädessäsi ratkaistu Rubikin kuutio. Onneksi olkoon!

Tässä oppaassa esitellyt liikesarjat ovat yleisimmät käytetyt. Otamme mielellämme vastaan myös muita ratkaisutapoja ja julkaisemme tulevaisuudessa myös edistyneempiä ratkaisutapoja. Voit jättää vinkkejä alla olevalla kommentointilomakkeella!

5 1 vote
Oliko tämä sisältö sinulle hyödyllistä?

Kommentoi tai keskustele aiheesta

Seuraa
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Voit kommentoida tätä aihetta sivun alareunassax