2. Valkoiset kulmat

Tämä osio lyhyesti: Tuodaan valkoiset kulmat oikeille paikoilleen oikeaan asentoon.

Nyt olet vaiheessa, jossa sinulla valkoinen risti, jonka reunapalojen värit ovat kohdallaan. Kakkosvaiheen tavoitteena on siis saada valkoiset kulmapalat oikealle kohdalleen ja vieläpä oikeaan asentoon. Kulmapalat tuodaan oikealle paikalleen yksi kerrallaan ja siirrot ovat melko yksinkertaisia, joten vielä tässäkin vaiheessa kannattaa yrittää pyöritellä ainakin osa kulmapaloista kohdalleen ilman valmiiden liikesarjojen apua. Alle on koottu kaikki ongelmatilanteet ja niihin sellaiset sarjat, joilla valkoinen saadaan nostettua ylös oikeaan asentoon.

Valkoinen oikealla sivulla

Jos valkoinen on oikealla sivulla alhaalla, saat nostettua sen ylös tällä kolmen liikkeen sarjalla.

R’ D’ R

Valkoinen edessä alaoikealla

Jos valkoinen on etusivun alanurkassa, saat nostettua sen paikoilleen tällä sarjalla.

F D F’

Valkoinen alapuolella

Jos valkoinen on kuution alapuolella, saat nostettua sen paikoilleen tällä sarjalla.

R’ D’ D’ R D R’ D’ R

Valkoinen väärässä kulmassa

Joskus valkoinen voi olla väärässä kulmassa, jolloin sen sivujen värit eivät ole kohdallaan. Saat tuotua valkoisen kulmapalan askeleen myötäpäivään tällä liikkeellä. Käytännössä tässä liikkeessä tuodaan kulmapala alariviin liikkeellä LDL’, jolla päästään samaan tilanteeseen kuin ensimmäisessä esimerkissä. Sitten suoritetaan sama liikesarja R’D’R, jolla valkoinen saadaan nostettua yläsivulle.

L D L’ R’ D’ R

Liikesarja R’D’RD

Ylläolevilla liikesarjoilla saat todennäköisesti valkoiset kulmat kohdalleen. On kuitenkin eräs liikesarja, joka on hyvä sisäistää jo tässä vaiheessa. Liikesarja ei ole paras vaihtoehto kaikkiin tilanteisiin, mutta se on eräänlainen all-in-one-liikesarja, mitä kulmien siirtoon ja kääntöön tulee. Riippuen lähtötilanteesta toistamalla tätä samaa liikettä oikea määrä peräkkäin, saat siirrettyä ja käännettyä kulmapalan haluamaasi paikkaan ja asentoon. Törmäät R’D’RD-liikkeen toistoon myös viimeisessä vaiheessa, joten on hyväksi, jos liike on jo ennalta tuttu. Muista tehdä aina myös sarjan viimeinen D-liike, eli alarivin kääntö myötäpäivään, vaikka sillä ei vielä vaikuta olevankaan suurta merkitystä.

Valkoinen oikealla sivulla – 1 toisto

R’D’RD vaihtaa kulmapalojen asentoa sekä sijaintia. Suorittamalla liikesarjan kerran saat vaihdettua kulmapalan alhaalta ylös.

R’ D’ R D

Valkoinen alapuolella – 3 toistoa

Kun tarkkailet kulmien liikettä animaatiossa, huomaat että yksi toisto vaihtaa kulman alhaalta ylös. Toinen vie kulman taas takaisin alas, mutta eri asentoon. Kolmannella pala on taas ylhäällä mutta asentoa vaihtaneena, ja tässä tapauksessa oikeassa asennossa.

R’ D’ R D R’ D’ R D R’ D’ R D

Valkoinen edessä alhaalla – 5 toistoa

Kun valkoinen sattuu olemaan etusivulla alhaalla, vaaditaan edellistilanteeseen nähden kaksi lisätoistoa. Käytännössä siis 2x (R’D’RD) kääntää kulmapalan asentoa yhdellä askeleella.

R’ D’ R D R’ D’ R D R’ D’ R D R’ D’ R D R’ D’ R D

Tämän vaiheen suoritettuasi sinulla pitäisi olla kuution valkoinen sivu valmis ja muiden sivujen ensimmäisten rivien värit kohdallaan. Jos näin on, jatka ihmeessä seuraavaan vaiheeseen!

Keskustele aiheesta

Haluamme kuulla ajatuksesi! Voit keskustella tämän sivun aiheesta keskustelualueellamme. Haluamme parantaa palvelua jatkuvasti, joten kerrothan mielipiteesi tästä sivusta tai jätä parannusehdotus. Voit keskustella rekisteröitymättä tai luoda tunnuksen, jolloin käytössäsi on enemmän ominaisuuksia. Pääset keskusteluun klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Keskustelualue: Rubikin kuution ratkaisu