Painonpudotuslaskuri

Tällä ilmaisella painonpudotuslaskurilla voit laskea, kuinka paljon päivittäistä kaloriannosta tulisi pienentää, jotta laihtuisit haluamasi määrän. Perustietoihin syötetään nykyinen liikunnan määrä viikkotasolla, ikä, sukupuoli, pituus ja paino ja tavoitekenttiin tavoiteltu painonpudotus kilogrammoina ja tavoiteaika päivinä.
Löydät 1PLUS1:stä myös painoindeksilaskurin, saat sen auki klikkaamalla tästä.

Laskuri antaa helposti mielikuvaa, minkä verran päivittäistä energiansaantia tulisi vähentää, jotta sillä saavutetaan haluttuja tuloksia. Laskuri ehdottaa myös kolmea erilaista, tietoihisi perustuvaa valmiiksi laskettua kalorimäärää, joilla saavutetaan tietty painonpudotus. On aina järkevää aloittaa pienin askelin, joten useimmiten laskurin tarjoama 0.25 kilogramman pudotus viikossa on hyvinkin riittävä. Näin myös motivaatio säilyy helpommin, kun rajoitukset ovat lievemmät. Jos tiedät mitä haluat ja aiot pudottaa enemmän painoa nopeasti, voit valita -0.50 kg tai -0.75 kg-ohjelman.

Laihduttaminen on helpompaa, kun on selvät rajat ja tavoitteet. Painonpudotuslaskurimme on yksi työkalu, jolla voit tehdä itsellesi selvät rajat, joita ei voi ylittää jos haluat päästä tavoitteeseen. Kaikki meistä joskus lipsuvat, mutta myös lipsahduksista on helpompi pysyä kärryillä, kun on mittasuhteet siitä, minkä verran lisätyötä esimerkiksi yksi 800 kcal ylimääräinen annos käytännössä aiheuttaa.

Painonpudotuslaskuri varoittaa myös, jos sen tarjoama päivittäinen kilokalorimäärä on alhaisempi kuin suositukset. Raja on miehille 1500 kcal/vrk ja naisille 1200 kcal/vrk. Tässäkin on toki yksilökohtaisia eroja, mutta nämä luvut on hyvä pitää mielessä. Liian alhainen energiansaanti aiheuttaa muita ongelmia, eikä se ole painonpudottamisen tarkoitus. Huomaathan muutoinkin, että laskurin laskemat kalorimäärät perustuvat keskimääräisiin arvioihin. Päivittäisessä kulutuksessa on eroja ihmisten välillä ja pelkästään viikottaisen liikunnan raskauden ja määränkin määrittely on subjektiivista. Joku toinen voi kokea kevyen liikunnan erilailla kuin toinen.

Laskurin päivittäisen kalorikulutuksen laskenta perustuu Mifflin-St Jeor’n kaavaan, joka huomioi painon, pituuden, iän ja sukupuolen tietyillä painotuksilla. Lisäksi kertoimena on liikunnan määrä viikkotasolla. Kaavoja on muitakin, mutta kyseinen laskentatapa on maailmalla melko laajalti käytössä ja tulokset vastaavat keskimäärin useiden muiden laskentatapojen kalorimääriä.

4.4 8 ääntä
Oliko tämä sisältö sinulle hyödyllistä?

Kommentoi tai keskustele aiheesta

Seuraa
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Voit kommentoida tätä aihetta sivun alareunassax