6. Keltaiset kulmapalat paikoilleen

Tämä osio lyhyesti: Siirretään viimeiset palat, eli keltaiset kulmat, oikeille paikoilleen. Palat käännetään oikeaan asentoon tätä seuraavassa vaiheessa, joten nyt on merkitystä vain sillä, että kulmapalat ovat oikeissa paikoissa.

Etsi kuutiosta yksi kulma, joka on jo valmiiksi oikealla paikalla. Käännä tämä kulma oikeaksi etukulmaksi. Kun kuutio on oikeassa asennossa, suoritetaan seuraava liikesarja: U R U’ L’ U R’ U’ L

U R U’ L’ U R’ U’ L

On myös mahdollista, että kaikki kulmat ovat väärillä paikoilla. Tässä tapauksessa tee liikesarja missä vain asennossa. Näin saat vaihdettua kulmien paikkoja. Kun saat yhden kulman paikalleen, jatka kuten tämän ohjeen alussa kerrotaan.

Liikesarja: Kulmien vaihto

Liikesarja kierrättää kolmea takakulmaa vastapäivään. Tästä syystä ohjeessa neuvotaan asettamaan oikealla paikalla oleva kulma oikeaksi etukulmaksi, koska liikesarja pitää sen paikallaan. On myös mahdollista, joskaan ei todennäköistä, että saat jo tällä liikesarjalla kulmapalat oikean paikan lisäksi myös oikeaan asentoon ja ratkaiset Rubikin kuution.

Tässä vaiheessa kulmia voi olla oikealla paikalla vain nolla, yksi tai kaikki neljä kappaletta. On siis mahdotonta, että oikeita kulmia olisi kaksi tai kolme kappaletta.

Tämän vaiheen suoritettuasi olet enää askeleen päässä ratkaisusta. Ei muuta kuin vaiheeseen seitsemän!

Keskustele aiheesta

Haluamme kuulla ajatuksesi! Voit keskustella tämän sivun aiheesta keskustelualueellamme. Haluamme parantaa palvelua jatkuvasti, joten kerrothan mielipiteesi tästä sivusta tai jätä parannusehdotus. Voit keskustella rekisteröitymättä tai luoda tunnuksen, jolloin käytössäsi on enemmän ominaisuuksia. Pääset keskusteluun klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Keskustelualue: Rubikin kuution ratkaisu