3. Toinen kerros

Tämä osio lyhyesti: Valkoinen sivu käännetään alaspäin ja jokaisen sivun reunapalojen värit haetaan paikoilleen.

Tähän asti olet päässyt vielä melko helpolla, mutta tästä alkaen hommaan täytyy jo keskittyä. Valkoinen sivu on nyt valmis, eikä sitä tarvita enää. Voit kääntää valkoisen sivun alaspäin. Toisen kerroksen palojen siirtelyyn tarvitaan korkeintaan kolmea erilaista liikeyhdistelmää. Pääpaino on kuitenkin kahdessa liikeyhdistelmässä: oikea ja vasen. Nämä yhdistelmät siirtävät yläreunan reunapalan keskiriviin oikealle tai vasemmalle. Kolmatta yhdistelmää käytetään tarvittaessa, sen käyttötarkoitus kerrotaan alempana.

Käytännössä tämä vaihe etenee näin: Valitse paikka, johon haluat tuoda reunapalan. Etsi sitten reunapala, joka kuuluu tuohon paikkaan ja tuo se etusivulle yläriviä kääntämällä. Jos kohde on vasemmalla, käytä vasen-liikesarjaa, ja oikealle oikea-liikesarjaa. Usein haluamasi reunapala on jo jossain väärässä reunassa jumissa. Saat kyseisen palan vapautettua viemällä sinne jonkin muun – mieluiten oikean – palan tilalle samoja liikkeitä käyttäen.

Liikeyhdistelmä: vasen

Tällä yhdistelmällä siirretään ylärivin reunapala vasemman reunan keskipalaksi. Etsi väreiltään sopiva reunapala ja siirrä se oikeaan paikkaan.

U’ L’ U L U F U’ F’

Liikeyhdistelmä: oikea

Tällä yhdistelmällä siirretään ylärivin reunapala oikean reunan reunapalaksi. Etsi väreiltään sopiva reunapala ja siirrä se oikeaan paikkaan.

U R U’ R’ U’ F’ U F

Kolmas liikesarja tulee tarpeeseen, jos reunapala on oikeassa paikassa mutta väärässä asennossa. Tällöin värit ovat keskenään väärinpäin.

Liikeyhdistelmä: reunan keskipalan asennon korjaus

Tällä yhdistelmällä vaihdetaan reunan reunapalan värit keskenään. Kuten monissa muissakin pitkissä liikesarjoissa, tässäkin yhdistyy kaksi sarjaa. Ensin nostetaan reunapala pois yläreunaan, jonka jälkeen se käännetään (U2) samaan tilanteeseen, jossa olisimme aiemmin kerrotussa oikea-liikesarjan tilanteessa. Samalla tutulla liikesarjalla pala saadaan oikeaan asentoon.

U R U’ R’ U’ F’ U F U2 U R U’ R’ U’ F’ U F

Nyt kuutiossasi on kaksi kerrosta valmiina! Seuraavat kolme vaihetta koskevat viimeistä kerrosta.

Keskustele aiheesta

Haluamme kuulla ajatuksesi! Voit keskustella tämän sivun aiheesta keskustelualueellamme. Haluamme parantaa palvelua jatkuvasti, joten kerrothan mielipiteesi tästä sivusta tai jätä parannusehdotus. Voit keskustella rekisteröitymättä tai luoda tunnuksen, jolloin käytössäsi on enemmän ominaisuuksia. Pääset keskusteluun klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Keskustelualue: Rubikin kuution ratkaisu