Painoindeksilaskuri

Tällä painoindeksilaskurilla voit selvittää helposti painoindeksisi. Löydät sivuiltamme myös painonpudotuslaskurin, jolla voit laskea, kuinka paljon päivittäistä kalorinsaantia tulisi vähentää saavuttaakseen tietyn painon.

Muistathan, että painoindeksi yksinään ei ole riittävä tapa arvioida, onko henkilö yli-, ali- tai normaalipainoinen. Indeksi ei ota huomioon esimerkiksi erilaisia ruumiinrakenteita tai lihasmassaa.

Keskustele aiheesta

Haluamme kuulla ajatuksesi! Voit keskustella tämän sivun aiheesta keskustelualueellamme. Haluamme parantaa palvelua jatkuvasti, joten kerrothan mielipiteesi tästä sivusta tai jätä parannusehdotus. Voit keskustella rekisteröitymättä tai luoda tunnuksen, jolloin käytössäsi on enemmän ominaisuuksia. Pääset keskusteluun klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Keskustelualue: Painoindeksilaskuri

Laskurin käyttämä kaava on (paino · 1.3) / (pituus metreinä)2.5. Kaava on Nick Trefethenin edelleen kehittämä versio perinteisestä kaavasta (indeksi=paino/pituus metreinä2). Trefethenin kaava parantaa indeksin todenmukaisuutta erityisesti keskimääräistä lyhyempien ja pidempien ihmisten osalta.