Rahanarvonmuunnin

Rahan arvo muuttuu jatkuvasti. Tällä muuntimella voit laskea, minkä arvoinen tietty rahamäärä on ollut tiettynä vuonna. Voit muuntaa esimerkiksi euroja tietyn vuoden markoiksi tai toisin päin. Laskimen käyttämät kertoimet perustuvat elinkustannusindeksiin 1914:1-6=100. Sen antamissa tuloksissa on huomioitu automaattisesti sekä vuoden 2002 euroon siirtyminen että vuoden 1963 rahauudistus.

Mihin laskimen antamat tiedot pohjautuvat?

Laskimen perusteena on elinkustannusindeksi 1914:1-6=100, joka on nähtävissä Tilastokeskuksen palvelussa Stat.fi. Vuonna 1963 markan arvoa muutettiin niin, että nimellisarvosta pudotettiin kaksi nollaa pois. Sadasta markasta tuli siis markka. Vuonna 2002 käyttöönotettu euro muunnettiin kertoimella 1 € = 5,94573 mk. Laskin huomioi nämä molemmat poikkeavuudet syötettyjen vuosilukujen perusteella. Rahanarvokertoimet ovat ladattavissa Excel-tiedostona Stat.fi-palvelussa.

Keskustele aiheesta

Haluamme kuulla ajatuksesi! Voit keskustella tämän sivun aiheesta keskustelualueellamme. Haluamme parantaa palvelua jatkuvasti, joten kerrothan mielipiteesi tästä sivusta tai jätä parannusehdotus. Voit keskustella rekisteröitymättä tai luoda tunnuksen, jolloin käytössäsi on enemmän ominaisuuksia. Pääset keskusteluun klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Keskustelualue: Rahanarvonmuunnin 1860-2023