Kuvasuhdelaskuri

Tämä laskuri on oivallinen apu esimerkiksi valokuvien käsittelyssä. Saat myös helposti mielikuvan siitä, miten erilaiset televisioiden tai muiden kuvaruutujen kuvasuhteet keskenään vertautuvat. Voit valita haluamasi kuvasuhteen tai syöttää sen käsin. Muuttaessasi leveyttä tai korkeutta laskuri muuttaa toista arvoa vastaamaan valittua kuvasuhdetta. Lisäksi näet esikatselussa, miltä valittu kuvasuhde näyttää.

HD, 4K, 8K… mitä ne tarkoittavat?

Full HD

Full HD on markkinointinimi televisioille ja näytöille, jotka yltävät vähintään 1920 x 1080 pikselin, eli kuvapisteen, tarkkuuteen. Pikseleitä on siis yhteensä hieman yli 2 000 000. Termin suomenkielinen vastine on täysteräväpiirto.

UHD (Ultra HD)

UHD, eli Ultra High Definition. UHD:n tarkkuus on nelinkertainen verrattuna Full HD:hen. UHD:n resoluutio on hieman alhaisempi kuin 4K:n. Tästä huolimatta silloin tällöin UHD-televisioita markkinoidaan 4K-tarkkuudella.

4K

4K-standardissa on kuvapisteitä yli neljä kertaa enemmän kuin Full HD:ssä. Resoluutio on 4096 x 2160, joten pikseleitä on yli 8,8 miljoonaa. 4K on vakioitunut elokuvakäyttöön ja nykyään on jo saatavilla melko hyvin sisältöä, joka voidaan toistaa 4K-tarkkuudella.

8K

8K-tarkkuudessa on valtava määrä kuvapisteitä verrattuna 4K-tarkkuuteen. Resoluutio on 7 680 x 4 320. 8K-sisältöä on vielä hyvin rajallisesti saatavilla, joten vaikka televisio tai näyttö tukisi 8K-videota, suurin osa materiaalista on vielä korkeintaan 4K-tarkkuudella tehtyä.

Kommentoi tai keskustele aiheesta

Seuraa
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Voit kommentoida tätä aihetta sivun alareunassax