Pörssisähkö – historia

Tältä sivulta löydät pörssisähkön menneitä hintoja. Valitse alta haluamasi ajanjakso.

Hinnat graafisesti ja taulukoissa

Pörssisähkö, viimeisimmät 7 päivää
Pörssisähkö, viimeisimmät 30 päivää
Pörssisähkö, viimeisimmät 90 päivää

Sähkönhinnan API-rajapintapalvelut

Jos käytät ohjelmoitavia releitä (esim. Shelly), saatat olla kiinnostunut löytämään tietoa API-rajapinnoista, joista ajantasaiset sähköhinnat voidaan noutaa. Suoraviivaisimmat tiedot löydät ENTSO-E:stä, sähkömarkkinoiden läpinäkyvyysalustasta, joka on Eurooppalaisten kantaverkkoyhtiöiden yhdistys. Entson palauttamat tiedot ovat sellaisenaan käyttökelvottomia automaation rakentamiseen, sillä vastaus sisältää ainoastaan tuntieritellyt hintatiedot ilman varsinaista logiikkaa.

Verkossa on tarjolla useita ilmaisia palveluita, jotka tarjoavat valmiita Entson dataan perustuvia REST-rajapintoja. Näiden palvelujen vastauksia voidaan käyttää ohjelmoitavissa releissä ym. automaatioissa. On siis suositeltavaa käyttää tällaisia palveluita, ellet halua todella perehtyä ohjelmointiin. Miinuspuolena voidaan pitää sitä pientä mahdollisuutta, että ilmaiset palvelut saattavat aikanaan poistua käytöstä ilman varoitusta, jonka jälkeen tiedonkulku automaatiojärjestelmään katkeaa.

Mahdollisesti käytetyin ilmaispalvelu on Spot-hinta.fi, joka tarjoaa kattavasti erilaisia käyttövalmiiksi jalostettuja rajapintoja, joita voi hyödyntää sellaisenaan vaikkapa Shellyssä tai muussa kotiautomaatiossa. Rajapinnoista löytyy esimerkiksi useita vaihtoehtoja tämän hetken ja tämän päivän hinnoille. Tällaisia ovat esimerkiksi kuluvan päivän hinnat suuruuden perusteella lajiteltuna, kuluvan tunnin ”rank” tai kuluvan tunnin hinta ja rank.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Hintatietojen lähde: ENTSO-E Transparency Platform.