1PLUS1:n pörssisähköpalvelusta näet reaaliaikaisen pörssisähkön hinnan. Voit selata myös historiatietoja ja vilkaista huomisen hinnat.

Pörssisähkön hintoja lyhyesti 20.2.

Hinta juuri nyt

5.20 c/kWh klo 23-00
Päivän keskihinta 8.45 c/kWh

Seuraava tunti

5.20 snt/kWh klo 00 - 01

Halvin tunti

5.20 snt/kWh klo 23 - 00

Kallein tunti

11.54 snt/kWh klo 18 - 19

Eilen 19.2.

Eilisen keskihinta 7.93 c/kWh
Yösähkön keskihinta 5.99 c/kWh 19.-20.2. klo 22-07

Huomenna 21.2.

Huomisen keskihinta 5.82 c/kWh

Halvin tunti

4.47 snt/kWh klo 00 - 01

Kallein tunti

6.97 snt/kWh klo 10 - 11

Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Hintatietojen lähde: ENTSO-E Transparency Platform.

Hinnat graafisesti

Pörssisähkö eilen 19.2.
Pörssisähkö tänään 20.2.
Pörssisähkö huomenna 21.2.

Huomisen Hinnat


Viimeiset 7 päivää

Sähkönhinnan API-rajapintapalvelut

Jos käytät ohjelmoitavia releitä (esim. Shelly), saatat olla kiinnostunut löytämään tietoa API-rajapinnoista, joista ajantasaiset sähköhinnat voidaan noutaa. Suoraviivaisimmat tiedot löydät ENTSO-E:stä, sähkömarkkinoiden läpinäkyvyysalustasta, joka on Eurooppalaisten kantaverkkoyhtiöiden yhdistys. Entson palauttamat tiedot ovat sellaisenaan käyttökelvottomia automaation rakentamiseen, sillä vastaus sisältää ainoastaan tuntieritellyt hintatiedot ilman varsinaista logiikkaa.

Verkossa on tarjolla useita ilmaisia palveluita, jotka tarjoavat valmiita Entson dataan perustuvia REST-rajapintoja. Näiden palvelujen vastauksia voidaan käyttää ohjelmoitavissa releissä ym. automaatioissa. On siis suositeltavaa käyttää tällaisia palveluita, ellet halua todella perehtyä ohjelmointiin. Miinuspuolena voidaan pitää sitä pientä mahdollisuutta, että ilmaiset palvelut saattavat aikanaan poistua käytöstä ilman varoitusta, jonka jälkeen tiedonkulku automaatiojärjestelmään katkeaa.

Mahdollisesti käytetyin ilmaispalvelu on Spot-hinta.fi, joka tarjoaa kattavasti erilaisia käyttövalmiiksi jalostettuja rajapintoja, joita voi hyödyntää sellaisenaan vaikkapa Shellyssä tai muussa kotiautomaatiossa. Rajapinnoista löytyy esimerkiksi useita vaihtoehtoja tämän hetken ja tämän päivän hinnoille. Tällaisia ovat esimerkiksi kuluvan päivän hinnat suuruuden perusteella lajiteltuna, kuluvan tunnin ”rank” tai kuluvan tunnin hinta ja rank.