5. Keltaiset reunapalat

Tämä osio lyhyesti: Asetellaan keltaiset reunapalat oikeille sivuille, jotta värit täsmäävät.

Nyt olemme vaiheessa, jossa yläsivulla on keltainen risti. Ratkaisun loppu häämöttää. Tässä vaiheessa keltaisten reunapalojen värit asetellaan täsmäämään sivuihin. On toki mahdollista, että sattumalta värit ovat jo kohdallaan. Jos näin käy, voit jatkaa suoraan vaiheeseen kuusi.

Keskipaloja vaihdetaan viereisen kuvan mukaisesti vasemmalta sivulta etusivulle. Liikesarja on R U R’ U R U2 R’ U.

Etsi kuutiosta kaksi vierekkäistä sivua, joiden yläreunan keskipalat haluat vaihtaa. Aseta nämä sivut viereisen kuvan mukaisesti, eli toisen tulisi olla vasen sivu ja toisen etusivu. Liikesarjan suorittamalla vaihdat nämä kaksi keskipalaa keskenään.

R U R’ U R U2 R’ U

Liikesarja: Keskipalojen vaihto

Tällä yksinkertaisella liikesarjalla vaihdetaan vasemman sivun ja etusivun keskipalojen paikkaa.

Liikesarja: Jos vaihdettavat palat ovatkin vastakkain

Jos törmäät tilanteeseen, jossa vaihdettavat keskipalat eivät olekaan vierekkäin, vaan vastakkaisilla sivuilla, käytä tätä liikesarjaa. Sarja on periaatteessa aikaisempi sarja kaksi kertaa peräkkäin. Sarja aloitetaan yläsivun käännöllä (U) ja sarjojen välissä kuutio käännetään 180° (Y2), jotta saadaan tilanne vastaamaan edellisen liikesarjan aloitustilannetta, jossa vaihdettavat reunapalat ovat vasemmalla sivulla ja etusivulla.

U R U R’ U R U2 R’ U Y2 R U R’ U R U2 R’ U

Näitä kahta liikesarjaa hyödyntämällä sinulla pitäisi nyt olla keltaiset reunapalat ja vieläpä värit kohdallaan. Enää kaksi vaihetta ja kuutio on ratkaistu! Voit siirtyä vaiheeseen kuusi!