Sales Margin Calculator

Katteen laskeminen on helppoa! Ensimmäinen laskuri lisää antamaasi summaan haluamasi katteen ja kertoo tuloksen sekä verollisena että verottomana. Voit myös valita käytetyn alv-kannan. Lisäksi laskuri kertoo, mikä tuotteen verollinen myyntihinta tulisi olemaan, jos käytetään syöttämääsi kateprosenttia. Alempaa löydät lisäksi esimerkkilaskut katteen laskemiseen itse.

Löydät sivuiltamme myös varsin näppärän ALV-laskurin, jolla voit laskea tietylle luvulle verottoman tai verollisen hinnan.

Toinen laskuri kertoo kateprosentin osto- ja myyntihintojen perusteella. Lisäksi laskuri näyttää verottomat arvot myynti- ja ostohinnoille sekä katteelle.

Myyntikatteen laskeminen

Miten kate sitten lasketaan? Avataan sitä hieman. Moni sortuu helppoon – mutta väärään – tapaan esimerkiksi seuraavassa esimerkissä. Jos tuotteen ostohinta on 100 euroa ja sille halutaan 30 % kate, mikä sen myyntihinta olisi? Tähän on helppoa vastata 130 euroa, mutta laskutapa on väärä.

Jos sinulla on tiedossa ostohinta ja tavoiteltu myyntikateprosentti, myyntihinta lasketaan esimerkiksi 30% katteella näin

myyntihinta = ostohinta/1-(30/100)

Tämä voidaan yksinkertaistaa helpompaan muotoon

myyntihinta = ostohinta/0,70

Joten alkuperäiseen kysymykseen vastaus on 100/0,70 eur = 142,85 eur. Eli 100 euron ostohinnalla myyntihinnan tulee olla 142,85 euroa, jotta myyntikate olisi 30%.

Jos taas tiedät osto- ja myyntihinnat ja haluat laskea myyntikateprosentin, laske näin:

(1 – ostohinta/myyntihinta) * 100

Muutetaan aiempia lukuja niin, että käytetäänkin myyntihintana sitä mainittua 130 euroa:

(1 – 100 eur / 130 eur) * 100 = 23,08 %

Eli jos myyntihinta on 130 eur, putoaa myös myyntikate n. 23 %:iin.

5 2 votes
Would you like to rate this page?

Discuss about this topic

Follow
Please inform me
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Voit kommentoida tätä aihetta sivun alareunassax