1PLUS1:n pörssisähköpalvelusta näet reaaliaikaisen pörssisähkön hinnan. Voit selata myös historiatietoja ja vilkaista huomisen hinnat.

Pörssisähkön hintoja lyhyesti 14.6.

Hinta juuri nyt

4.08 c/kWh klo 04-05
Päivän keskihinta 10.57 c/kWh

Seuraava tunti

4.12 snt/kWh klo 05 - 06

HuomennaPäivän (15.6.) hinnat julkaistaan noin 14.20.
Tiedot päivitetään tähän automaattisesti heti, kun hinnat ovat saatavilla.

Eilen 13.6.

Eilisen keskihinta 15.22 c/kWh

Huomenna 15.6.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron. Hintatietojen lähde: ENTSO-E Transparency Platform.

Hinnat graafisesti

Pörssisähkö eilen 13.6.
Pörssisähkö tänään 14.6.
Pörssisähkö huomenna 15.6.


Päivän15.6. hinnat julkaistaan noin 14.20. Tiedot päivittyvät tähän automaattisesti heti, kun hinnat ovat saatavilla.

Viimeiset 7 päivää

Sähkönhinnan API-rajapintapalvelut

Jos käytät ohjelmoitavia releitä (esim. Shelly), saatat olla kiinnostunut löytämään tietoa API-rajapinnoista, joista ajantasaiset sähköhinnat voidaan noutaa. Suoraviivaisimmat tiedot löydät ENTSO-E:stä, sähkömarkkinoiden läpinäkyvyysalustasta, joka on Eurooppalaisten kantaverkkoyhtiöiden yhdistys. Entson palauttamat tiedot ovat sellaisenaan käyttökelvottomia automaation rakentamiseen, sillä vastaus sisältää ainoastaan tuntieritellyt hintatiedot ilman varsinaista logiikkaa.

Verkossa on tarjolla useita ilmaisia palveluita, jotka tarjoavat valmiita Entson dataan perustuvia REST-rajapintoja. Näiden palvelujen vastauksia voidaan käyttää ohjelmoitavissa releissä ym. automaatioissa. On siis suositeltavaa käyttää tällaisia palveluita, ellet halua todella perehtyä ohjelmointiin. Miinuspuolena voidaan pitää sitä pientä mahdollisuutta, että ilmaiset palvelut saattavat aikanaan poistua käytöstä ilman varoitusta, jonka jälkeen tiedonkulku automaatiojärjestelmään katkeaa.

Mahdollisesti käytetyin ilmaispalvelu on Spot-hinta.fi, joka tarjoaa kattavasti erilaisia käyttövalmiiksi jalostettuja rajapintoja, joita voi hyödyntää sellaisenaan vaikkapa Shellyssä tai muussa kotiautomaatiossa. Rajapinnoista löytyy esimerkiksi useita vaihtoehtoja tämän hetken ja tämän päivän hinnoille. Tällaisia ovat esimerkiksi kuluvan päivän hinnat suuruuden perusteella lajiteltuna, kuluvan tunnin ”rank” tai kuluvan tunnin hinta ja rank.