Lieriön tilavuuslaskuri

Tällä laskimella voit laskea lieriön tilavuuden. Syötä laskuriin lieriön korkeus h ja pohjaympyrän säde r tai pohjaympyrän halkaisija d. Saat tuloksena lieriön tilavuuden, pohjaympyrän pinta-alan, lieriön vaipan pinta-alan sekä lieriön kaikkien pintojen yhteenlasketun pinta-alan. Tässä päivitetyssä versiossa myös muu lieriön mitta kuin tilavuus voi olla tuntematon. Valitse ensimmäisenä tieto, jonka haluat ratkaista ja syötä sen jälkeen puuttuvat arvot.

Lieriö

Suoran lieriön tilavuus V saadaan kaavasta V = A · h, missä A on pohjan pinta-ala ja h lieriön korkeus. Ympyrälieriön tapauksessa tästä voidaan johtaa kaava V = π · r2 · h, jossa r on pohjaympyrän säde ja h on korkeus.

Lisätietoa lieriöstä: Wikipedia, Opetus.tv

1 1 vote
Möchten Sie diese Seite bewerten?

Diskutieren Sie über dieses Thema

Folgen
Informieren Sie mich bitte
guest
3 Kommentare
Vanhin
Uusin Most Voted
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Saku
Saku
9.9.2023 07:58

Vois kehittää laskuria niin että tilavuuskin olis anettavissa. Eli jos tiedetään tilavuus ja halkaisija niin laskuri antaisi korkeuden. Nyt se pitää hakea kokeilemalla. Tai jos annetaan tilavuus ja korkeus niin saataisiin halkaisija.

Saku
Saku
9.9.2023 08:07

Ja vielä lisäksi vois olla tilavuuslaskuri kyljellään makaavasta lieriöstä joka ei ole täynnä (öljysäiliö tms.) Eli jos annettaisiin d ja h josta saataisiin kokonaistilavuus ja lisäksi tieto paljonko säiliössä on tavaraa, eli x joka on d > x > 0

3
0
Voit kommentoida tätä aihetta sivun alareunassax