Rasvaprosenttilaskuri

Tällä ilmaisella rasvaprosenttilaskurilla voit laskea kehosi rasvaprosentin. Perustietoihin syötetään ikä, pituus, paino, niskan ja vyötärön ympärysmitta sekä naisilla lantion ympärysmitta. Löydät 1PLUS1:stä myös painoindeksilaskurin, klicken Sie hier, um es zu öffnen. Tai oletko jo tutustunut painonpudostuslaskuriimme?

Yhden parhaista tavoista arvioida henkilön kehon rasvapitoisuutta on kehittänyt Yhdysvaltain laivasto, ja se laskee kehon rasvan hyvällä tarkkuudella (National Library of Medicine). Tätä parametria määritetään kaikille Yhdysvaltain laivaston palvelusjäsenille, koska heidän on täytettävä tietyt prosentuaaliset kehon rasvapitoisuusstandardit osana sotilaspalvelua.

Tarvitset muutaman mitan rasvaprosentin laskentaan:
– Pituus – varmista, että seisot suorassa ja paljain jaloin.
– Kaulan ympärysmitta – tulisi mitata juuri kurkunpään alapuolelta (Aatamin omena).
– Vyötärö – tulisi mitata vaakasuorasti, vatsan kapeimmasta kohdasta naisilla ja hieman navan yläpuolelta miehillä.
– Lantio – tulisi mitata leveimmästä osasta pakaroita tai lonkkaa.

Kehon rasvaprosentti kertoo, kuinka suuri osa kehon massasta koostuu rasvakudoksesta verrattuna muihin kudoksiin, kuten lihaksiin, luuhun ja elimiin. Tarkka rasvaprosentti voidaan mitata erilaisilla menetelmillä, kuten bioimpedanssianalyysillä, ihon taittumismittauksilla tai DXA-skannauksella. Laskurin antama tulos on yleispätevä ja todennäköisesti hyvin lähellä oikeaa, mutta yksilöiden väliset erot vaikuttavat tulokseen.

Kehon rasvaprosentti vaihtelee yksilöllisesti iän, sukupuolen, geneettisten tekijöiden, fyysisen aktiivisuuden ja elämäntapojen perusteella. Yleisesti ottaen terveelliset rasvaprosenttialueet vaihtelevat sukupuolen ja iän mukaan. Esimerkiksi miehillä terveellinen rasvaprosentti voi olla noin 10-20%, kun taas naisilla se voi olla hieman korkeampi, noin 20-30%. Kilpaurheilijoilla ja erityisen fyysisesti aktiivisilla ihmisillä rasvaprosentti voi olla alhaisempi.

On tärkeää huomata, että kehon rasvaprosentti ei yksinään määrittele terveyttä. Terveellisen rasvaprosentin ylläpitäminen on tärkeää, mutta myös kehon koostumus, lihaskunto, ravitsemus ja yleinen terveydentila ovat olennaisia tekijöitä. Lisäksi yksilön tavoitteet ja elämäntilanne voivat vaikuttaa siihen, mikä on kullekin sopiva rasvaprosentti.

4.7 3 stimmen
Möchten Sie diese Seite bewerten?

Diskutieren Sie über dieses Thema

Folgen
Informieren Sie mich bitte
guest
0 Kommentare
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Voit kommentoida tätä aihetta sivun alareunassax